Persberichten

Hippolytusrun

Eemsmondrunners in de Hippolytusrun

Woensdag 13 juni verscheen een elftal Eemsmondrunners aan de start van de Hippolytusrun in Middelstum. Bij de mannen 60+ liepen Roelof Berends en Jan Hendrik Polhuijs naar de eerste en tweede plaats.

Op de 10 km haalde Miranda Pieters zo’n 5 minuten van haar persoonlijk record af en Jan Wieringa liep na een langdurige blessure voor het eerst weer binnen het uur.

4 Mijl van Eemsmond weer schoon

PERSBERICHT
 
Uithuizen, 19 mei 2018
 
4 Mijl van Eemsmond weer schoon
 
Meer dan dertig lopers van Eemsmond Runners hebben vorige week donderdag het parcours van de 4 Mijl van Eemsmond een voorjaarsbeurt gegeven. Vanaf de Mariakerk in thuisplaats Uithuizermeeden hebben ze in verschillende richtingen de ruim zes kilometer lange route en delen van de omgeving ontdaan van zwerfvuil.
 

Oranjerun

PERSBERICHT

 

Uithuizen, 29 april 2018

 

Eemsmond Runners in OranjeRun Oldehove

 

Vier lopers van Eemsmond Runners uit Uithuizermeeden waren afgelopen vrijdag in Oldehove. Daar is Koningsdag al jarenlang het toneel van de OranjeRun, een hardloopevenement over vijf of tien kilometer, of tien Engelse Mijlen (16,1 kilometer). Op die laatste afstand liep Roelof Berends uit Oudeschip naar de tweede plaats.

 

Rotterdam persbericht

Eemsmond Runners in Marathon Rotterdam

Zo'n zestienduizend hardlopers stonden zondag op de Erasmusbrug voor de start van de Marathon van Rotterdam. Van de negen van hen die afkomstig waren van Eemsmond Runners liep de ervaren Richard van der Werff de snelste tijd. Maar ook anderen uit de loopgroep van Uithuizermeeden en omgeving renden met succes naar de finish.

Monnikenloop

PERSBERICHT

 

Uithuizen, 25 maart 2018

 

Slagter en Slager bijzondere toppers in Monnikenloop

 

De Monnikenloop lokte zaterdag weer meer dan 1500 hardlopers en hun aanhang naar waddeneiland Schiermonnikoog. Met Sjors Slagter uit Uithuizermeeden en Jelle Slager uit Usquert leverde Eemsmond Runners twee opmerkelijke toppers. Slagter won de wedstrijd over vijf kilometer, Slager werd tweede bij de mannen 65plus op de tien kilometer.

 

Halve van Haren

PERSBERICHT
 
Uithuizen, 10 maart 2018
 
Eemsmond Runners presteert in Halve Marathon Haren
 
Afgelopen zaterdag kwamen negentien lopers van Eemsmond Runners uit in de vijfendertigste editie van de Halve Marathon van Haren, een hardloopwedstrijd die elk jaar in maart gehouden wordt. Negen van hen liepen een persoonlijk record.
 

Persbericht Zevenheuvelenloop 2017

PERSBERICHT
 
Uithuizen, 21 novemvember 2017
 
Eemsmond Runners in Zevenheuvelenloop
 
De Zevenheuvelenloop in Nijmegen is een jaarlijks hoogtepunt voor veel hardlopers. De herfstklassieker over vijftien kilometer ontleent zijn bekendheid behalve aan de heuvels ook aan snelle tijden. Winnaar Joshua Cheptegei uit Oeganda bleef afgelopen zondag met 41:16 maar drie seconden verwijderd van het wereldrecord dat in 2010 gevestigd was, ook in Nijmegen. Een eind achter hem liepen acht lopers van Eemsmond Runners hun eigen wedstrijd.
 

Roelof Berends uit Oudeschip was van hen de eerste die mocht starten, de anderen moesten nog een uur wachten. Ze konden daarna tegelijk weg maar langzaamaan viel de groep wel wat uiteen. 'Die heuvels, die missen we toch in de trainingen. Groningen is te vlak', vertelde Erik Bakker uit Uithuizermeeden na afloop, 'maar het was een mooie route over een afwisselend en verhard parcours met weidse vergezichten'.
Vanuit het centrum van Nijmegen gaat de Zevenheuvelenloop naar het zuidoosten richting Groesbeek, over brede wegen in een bosrijke omgeving. Op de laatste drie kilometer zijn de klimmetjes over de heuvels achter de rug. Daar zorgen ook het vele publiek, de aanmoedigingen door bekenden en wildvreemden en de muziek er voor dat veel lopers vleugels krijgen en boven zichzelf uit weten te stijgen.
De meeste lopers van Eemsmond Runners finishten vlak achter elkaar. Roelof Berends was duidelijk de snelste, René Rijploeg had onderweg te kampen gehad met een kuitblessure.
 
Tijden: Roelof Berends (Oudeschip) 1:06:59, Robert Werkman (Uithuizen) 1:25:20, Erik Bakker (Uithuizermeeden) 1:27:06, Dianne Boerema (Uithuizermeeden) 1:28:39, Anneke Krijger (Uithuizermeeden) 1:28:40, Trijn Tromp (Uithuizermeeden) 1:31:20, Anje Zeilstra (Uithuizen) 1:31:21, René Rijploeg (Uithuizermeeden) 1:41:05.
 

Pagina's

De Eemsmondloop 2017 werd mede mogelijk gemaakt door:

Landjuweel aardappelen Scherer Gevoel voor wonen Taxi UVO touringcar
Autobedrijf Sietsema Koop Straal- en Coatingbedrijf Buikema Schildersbedrijf
Veldman Bouwbedrijf Jasper Scholtens Timmerwerken Autobedrijf Den Hartogh
H. Pilon Assurantiekantoor Zijlstra Sport Kantoor Vreugdenhil
Coop Verstraete supermarkt Architect Nienhuis Sikkema Bouw
Cafetaria Coralie Boogtools Eemshaven Tandartsenpraktijk Uithuizen
Lentemaheerd Autobedrijf Harry Kremer Nico Transport
Accountantskantoor Spijk B.V. Aannemersbedrijf Sietsema Makelaardij-hypotheken&assurantie Poort & Woltjer
De Splinter Tuinhoutcentrum en blokhutspecialist Goudgewas Visrestaurant- Kegelbanen tGemeentehuis Usquert
Lourens Landbouwmechanisatie Gemeente Eemsmond 100% fit Accuservice Lijnema
Prevent IVG   Woortman Elektrotechniek