Omdat lopen niet vanzelfsprekend is

Zaterdag 30 april a.s. zullen de leden van de Eemsmondrunners in actie komen voor het Nationaal MS fonds. Deze dag zullen ze een marathon (ruim 42 km) hardlopen van de Noordkaap (gem. het Hogeland) naar de Kaapweg in Uithuizermeeden.
MS is een diagnose met veel impact. Het besef van deze impact heeft geleid tot de actieloop ‘Van Kaap tot Kaap’. Twee personen uit de omgeving, Stijn en Myrna, fietsen van de Noordkaap (Noorwegen) naar Kaap de Goede Hoop (Zuid-Afrika). Beide acties hebben hetzelfde doel en worden op deze wijze aan elkaar verbonden. Het gekozen motto van de sponsorloop is dan ook “Omdat lopen niet vanzelfsprekend is.”
Op 30 mei, (een maand na de sponsorloop van de Eemsmondrunners) WereldMS dag, vertrekken Myrna  en Stijn op de fiets voor hun fietstocht van ruim 20.000 km.
En dit alles is om geld op te halen voor onderzoek naar Multiple Sclerose. Zowel de Eemsmondrunners als Stijn en Myrna hopen zoveel mogelijk geld op te halen met hun prestaties. Alles voor het Nationaal MS fonds.
Voor meer informatie over de actie van Stijn en Myrna kunt u kijken op www.projectms.nl Hier kunt u ook lezen over waarom zij deze zeer grote afstand gaan fietsen.
Mocht u de Eemsmondrunners willen steunen dan kan dit op:
https://www.sterktegenms.nl/team/eemsmondrunners-for-ms
De komende weken zullen wij u via de site op de hoogte houden van alle informatie rondom de sponsorloop. Zo treft u straks hier ook de exacte route aan.