Run4Fun Paterswoldsemeer

Vanochtend vertrokken we (Renée, Erik B., Dianne, Diana, Dorian, René R., Jenny, René en Jessica) om 9.00 uur met drie auto's vanaf de Scherphornhal. Op de carpoolstrook bij Middelstum werd Richard opgepikt. De rit ging naar het Paterswoldsemeer.
 
Deze Run4Fun zou eerst rond het Schildmeer worden gelopen. Richard had daar voor verschillende afstanden routes uitgestippeld (25 km, 12,7 km, 8 km en 5 km), maar door werkzaamheden aan een dijkverhoging was ongeveer 3 km fietspad onbegaanbaar. Besloten is om uit te wijken naar het Paterswoldsemeer en daar alleen een route te rennen van 13 km.
 
Doordat het de nacht ervoor had geregend en ook nog de ochtend van vertrek, waren de paadjes af en toe een beetje blubberig. De schoenen zagen er eigenlijk niet meer uit, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben een prachtige route gerend langs het Hoornsemeer, het Paterswoldsemeer, de Friescheveen plas en het bos achter Landgoed De Braak. En het was droog!
 
Na afloop had Richard een tafel gereserveerd bij het Scandinavisch Dorp. Degene die daar gebruik van maakten, hebben deze mooie ochtend afgesloten met koffie, thee of chocolademelk en gebak of een warme Noorse wafel met kersen en slagroom.