4 Mijl van Eemsmond weer van start

Loopgroepen Eemsmond Runners en Kameleon organiseren op zaterdag 28 januari weer de 4 Mijl van Eemsmond. Om drie uur gaan lopers, canicrossers, skaters, wandelaars en rolstoelers in Uithuizen en Uithuizermeeden het gemarkeerde parcours op.
 
De route van ruim zes kilometer is in mei vorig jaar al geopend met muziek. Sindsdien zijn echter enkele aanpassingen gedaan om de spoorweg-oversteek uit het parcours te halen en om aan wensen van buurtbewoners tegemoet te komen. De mijl-aanduidingen op het pad zijn vervangen door veel grotere, wat prettig is voor de gebruikers.
Eigenlijk wordt de route op 28 januari dus heropend. De tocht verloopt wel anders dan de eerste keer. Van 14.15 uur tot een kwartier voor de start is iedereen welkom om zich in te schrijven bij een van de twee startlocaties: op het fietspad naast de Dingeweg vlakbij de Menkemaborg in Uithuizen, en bij de Mariakerk (aan de Torenstraat) in Uithuizermeeden.
'We zijn er weer helemaal klaar voor,' vertelt organisator Richard van der Werff van Eemsmond Runners. 'Alleen als er ijs of sneeuw op de weg ligt gaat de loop niet door. Meedoen kost niks. Het wordt ook geen wedstrijd met startpistool, finishdoek en presentjes voor de deelnemers, maar wie dat zelf wil kan er juist heel goed een prestatieloop van maken. We registreren namelijk de finishtijden van onze eigen lopers en ook die van alle andere deelnemers die dat leuk vinden. Alle geregistreerde tijden komen rond 31 januari op de website van EemsmondRunners. Door de route vaker te lopen kunnen wij als loopgroep zien welke ontwikkeling onze lopers doormaken en alle lopers kunnen zich op elk willekeurig moment meten met elkaar en met de parcoursrecords.'
Andere loopgroepen in de regio zijn benaderd om op 28 januari mee te doen, maar organisatoren Eemsmond Runners (Uithuizermeeden) en Kameleon (Uithuizen) verwachten ook veel belangstelling uit de gemeente zelf, van mensen die geen lid zijn van de loopgroepen maar die toch graag wandelen, skaten of rennen. 'De route is voor iedereen de moeite waard, en buiten bewegen in het vroege voorjaar is heel lekker,' weet Van der Werff.

afbeelding van Rene