Run4Fun 31 januari 2016

Op zondag 31 januari is er weer een RunforFun: een lange, rustige duurloop met veel kletsen onderweg. Het wordt een karakteristieke 'Noord-Groningse' RunforFun omdat we een eind langs de waddenzeedijk lopen.
We beginnen allemaal in Noordpolderzijl maar zullen niet de gehele afstand samen lopen. Omdat de RunforFun bereikbaar moet zijn voor iedereen en tegelijkertijd aantrekkelijk voor lopers die trainen voor een halve en een hele marathon, is op een punt waar verschillende groepen uit elkaar zullen gaan een stop gepland waar we iets kunnen drinken. Liefhebbers kunnen o.m. 'chia fresca' kiezen, een soort energy drink van de Tarahumara (Indianenvolk van super-duurlopers uit NW-Mexico, lees 'Born to run' van Christopher McDougall).
 
Start en drinkstop
-        Start bij parkeerterrein bij Café 't Zielhoes (Zijlweg 4, 9988 TD Usquert) om 10.00 uur.
-        Drinkstop bij parkeerterrein de Ruidhorn, aankomst om ongeveer 10.45 uur.
 
Routes
-        12,8 kilometer: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1677174. Van Noordpolderzijl naar natuurgebied de Ruidhorn en dezelfde weg terug (en blijkt 12,8 kilometer toch te veel, kunnen we eerder omkeren of na de Ruidhorn de eerste kilometers stevig wandelen in plaats van te rennen).
-        17,5 kilometer: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1677172. Na de Ruidhorn via Lauwersweg, Lauwersdwarsweg, Middendijk en Zijlweg terug.
-        24,5 kilometer: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1677363. Na de Ruidhorn via Lauwersweg naar Uithuizen, dan Doodstil, Usquert en weer Noordpolderzijl.
 
Tips &zo
-        Kleding: de afstand is groot en langs de dijk kan het mee- en tegenvallen met het weer. Denk aan kleding in drie lagen (op je lijf geen katoen maar prettig aansluitend materiaal dat zweet afvoert,  ademende tussenlaag, winddicht jasje), muts en handschoenen.
-        Voeding en drinken: op de kortste afstand zal 't niet nodig zijn, op de langste is het mooi om te beschikken over een rolletje druivensuiker en een drinkgordel.
-        Wrijvingsgevoelige plekken en dan lang lopen? Vaseline!
-        Veiligheid: bij de start een inventariseren om zeker te weten dat in elke groep minstens één mobiele telefoon meegaat.
-        Maak onderweg wat foto's voor op de website?
-        Over Café 't Zielhoes (is open): http://www.noordpolderzijl.nl/zielhoes.html en http://www.zielhoes.nl/
Over de Ruidhorn: https://www.natuurmonumenten.nl/uithuizerwad

afbeelding van Rene

Reacties

afbeelding van Bert

Bert

Als de 'marathonploeg' rond 9.40uur langs Ruidhorn rent is daar de verversingspost al in gereeedheid gebracht hoor! Er is dus gelegenheid voor een korte stop; daarna gaat de kraan weer dicht en spoedt de bediening zich naar Noordpolderzijl om op tijd te zijn voor de start van de ploegen voor de midden- en de korte afstand, om 10.00uur.
Rekensommetjes leren dat de ploegen binnen een half uur van elkaar in Noordpolderzijl zullen arriveren, tussen 11.40 en 12.10uur (volgorde: korte afstand-, langste afstand, midden-afstandploeg).

afbeelding van Bert

Bert

Gisteren bij de training 8 of 9 vingers, vanmorgen een e-mailtje van Anje/Trijn. We zullen 't Zielhoes laten weten dat ongeveer 10 mensen na afloop van de Run4Fun appeltaart willen. Zit jij nog niet in dat getal maar loop je wel mee en wil je ook, plaats dan snel een reactie!