Persberichten

Rotterdam persbericht

Eemsmond Runners in Marathon Rotterdam

Zo'n zestienduizend hardlopers stonden zondag op de Erasmusbrug voor de start van de Marathon van Rotterdam. Van de negen van hen die afkomstig waren van Eemsmond Runners liep de ervaren Richard van der Werff de snelste tijd. Maar ook anderen uit de loopgroep van Uithuizermeeden en omgeving renden met succes naar de finish.

Monnikenloop

PERSBERICHT

 

Uithuizen, 25 maart 2018

 

Slagter en Slager bijzondere toppers in Monnikenloop

 

De Monnikenloop lokte zaterdag weer meer dan 1500 hardlopers en hun aanhang naar waddeneiland Schiermonnikoog. Met Sjors Slagter uit Uithuizermeeden en Jelle Slager uit Usquert leverde Eemsmond Runners twee opmerkelijke toppers. Slagter won de wedstrijd over vijf kilometer, Slager werd tweede bij de mannen 65plus op de tien kilometer.

 

Halve van Haren

PERSBERICHT
 
Uithuizen, 10 maart 2018
 
Eemsmond Runners presteert in Halve Marathon Haren
 
Afgelopen zaterdag kwamen negentien lopers van Eemsmond Runners uit in de vijfendertigste editie van de Halve Marathon van Haren, een hardloopwedstrijd die elk jaar in maart gehouden wordt. Negen van hen liepen een persoonlijk record.
 

Persbericht Zevenheuvelenloop 2017

PERSBERICHT
 
Uithuizen, 21 novemvember 2017
 
Eemsmond Runners in Zevenheuvelenloop
 
De Zevenheuvelenloop in Nijmegen is een jaarlijks hoogtepunt voor veel hardlopers. De herfstklassieker over vijftien kilometer ontleent zijn bekendheid behalve aan de heuvels ook aan snelle tijden. Winnaar Joshua Cheptegei uit Oeganda bleef afgelopen zondag met 41:16 maar drie seconden verwijderd van het wereldrecord dat in 2010 gevestigd was, ook in Nijmegen. Een eind achter hem liepen acht lopers van Eemsmond Runners hun eigen wedstrijd.
 

Roelof Berends uit Oudeschip was van hen de eerste die mocht starten, de anderen moesten nog een uur wachten. Ze konden daarna tegelijk weg maar langzaamaan viel de groep wel wat uiteen. 'Die heuvels, die missen we toch in de trainingen. Groningen is te vlak', vertelde Erik Bakker uit Uithuizermeeden na afloop, 'maar het was een mooie route over een afwisselend en verhard parcours met weidse vergezichten'.
Vanuit het centrum van Nijmegen gaat de Zevenheuvelenloop naar het zuidoosten richting Groesbeek, over brede wegen in een bosrijke omgeving. Op de laatste drie kilometer zijn de klimmetjes over de heuvels achter de rug. Daar zorgen ook het vele publiek, de aanmoedigingen door bekenden en wildvreemden en de muziek er voor dat veel lopers vleugels krijgen en boven zichzelf uit weten te stijgen.
De meeste lopers van Eemsmond Runners finishten vlak achter elkaar. Roelof Berends was duidelijk de snelste, René Rijploeg had onderweg te kampen gehad met een kuitblessure.
 
Tijden: Roelof Berends (Oudeschip) 1:06:59, Robert Werkman (Uithuizen) 1:25:20, Erik Bakker (Uithuizermeeden) 1:27:06, Dianne Boerema (Uithuizermeeden) 1:28:39, Anneke Krijger (Uithuizermeeden) 1:28:40, Trijn Tromp (Uithuizermeeden) 1:31:20, Anje Zeilstra (Uithuizen) 1:31:21, René Rijploeg (Uithuizermeeden) 1:41:05.
 

(kleintje) Berenloop

PERSBERICHT
 
Uithuizen, 8 november 2017
 
Eemsmond Runners sterk op Terschelling
 
Terschelling beleefde afgelopen weekend de Berenloop, het loopfeest dat jaarlijks het hele eiland op zijn kop zet. Atleten van Eemsmond Runners verschenen aan de start van alle afstanden.
 
Op zaterdag, tijdens Kleintje Berenloop, stonden de vijf en tien kilometer op het programma. Jan Broersma liep de vijf kilometer binnen een half uur en Janny Klei, terugkomend van een blessure, in een mooie drieëndertig minuten. Yvonne Miske had voor de dubbele afstand nog geen uur nodig.
Zondag liep Richard van der Werff in een tijd van 3:39:25 de marathon, zijn eenentwintigste. De marathon op Terschelling geldt als een van de zwaarste van Nederland. Tegenwind halverwege en een regenbui met hagel maakten de tweeënveertig kilometer inderdaad tot een beproeving maar de routinier uit Usquert, die tegenwoordig nauwelijks nog specifieke voorbereidingen doet voor een marathon, ondervond niet al te veel last. Zijn eindtijd week maar weinig af van wat voor hem de laatste jaren gebruikelijk is.
Angelique Dijk uit Groningen, geen lid van Eemsmond Runners maar nicht van Van der Werff, liep samen met vriendin Tetje Westerhof uit Vlagtwedde de halve marathon. Ze werd bij de finish opgewacht door Eppe Scholtens, ooit haar docent Engels op het Hogeland College. De loper uit Oosternieland was trots dat hij zijn voormalige leerlinge was voorgebleven. Ab Slagter en Gerben Feenstra waren wel sneller dan hij. Slagter liep 1:45:00 maar de 1:57:49 van Feenstra viel meer op. Feenstra had in 2015 op Terschelling zijn eerste halve marathon gelopen en toen besloten dat het 'eens maar nooit weer' was. Maar het ging heel anders. Dit weekend, veel beter voorbereid en zelfs met plannen voor een eerste hele marathon, was hij in zijn tweede halve marathon meer dan vijf minuten sneller dan in die eerste.
Twee andere finishers van Eemsmond Runners boekten nog meer winst: Jenny van der Veen en Jessica Tuinstra, altijd onafscheidelijk, eindigden ruim twaalf minuten sneller dan een jaar eerder.  Ze werden op minder dan een halve minuut gevolgd door Anje Zeilstra, Maria Oosten en Trijn Tromp.
De  Berenloop staat niet alleen bekend als een zwaar maar ook als een bijzonder gezellig evenement. Het hele eiland loopt uit en op het laatste stuk worden lopers binnengehaald door een uitzinnig publiek. De gefinishte lopers van Eemsmond Runners en hun aanhang voegden zich daar zondag enthousiast bij en vormden een erehaag die tot en met de binnenkomst van de laatste lopers en zelfs de politiemotorrijder in stand bleef. Het is niet vreemd dat veel lopers die in Terschelling finishen, meteen besluiten dat ze er een jaar later weer bij willen zijn.
 
Tijden: Kleintje Berenloop 5km Jan Broersma (Rodeschool) 29:30, Janny Klei (Uithuizermeeden) 33:09; 10km Yvonne Miske (Uithuizermeeden) 59:04; Berenloop halve marathon Ab Slagter (Uithuizermeeden) 1:45:00, Gerben Feenstra (Zandeweer) 1:57:49, Eppe Scholtens (Oosternieland) 2:01:04, Angelique Dijk (Groningen) en Tetje Westerhof (Vlagtwedde) 2:02:49, Jenny van der Veen (Uithuizen) en Jessica Tuinstra (Uithuizermeeden) 2:15:19, Anje Zeilstra (Uithuizen), Maria Oosten (Roodeschool) en Trijn Tromp (Uithuizermeeden) 2:15:37; marathon Richard van der Werff (Usquert) 3:39:25. 

Eemsmondloop 2017

0000-ER-logo-1.png
 
 
PERSBERICHT
 
Uithuizen, 1 oktober 2017
 
Smit en Oosterhof uitblinkers in natte Eemsmondloop
 
De Eemsmondloop in Uithuizermeeden trok afgelopen zaterdag bijna driehonderd deelnemers, jeugd en volwassenen uit Uithuizermeeden en zeer wijde omtrek. Ondanks de regen die de hele middag viel werden uitstekende prestaties geleverd en was er soms felle strijd. Winnaars op de tien kilometer werden Maurice Smit uit Delfzijl in 33:05 en Hendrike Oosterhof uit Den Haag in 38:59. Wegahta Kesete Hagos en Anneke Krijger werden 'Snelste Meijster'.
 

Bevrijdingsvuurestafette

PERSBERICHT
 
UIthuizen, 8 mei 2015
 
Bevrijdingsvuurestafette door alle dorpen
 
Op vrijdag 5 mei hebben ongeveer vijfendertig leden van loopgroep Eemsmond Runners de bevrijdingsvuurestafette afgelegd. Burgemeester Marijke van Beek zwaaide de lopers uit bij hun vertrek uit Uithuizermeeden en ontving ze daar ook weer toen ze aan het einde van de dag terugkwamen. De groep ging tijdens de zeventig kilometer lange tocht door alle plaatsen in de gemeente Eemsmond, met het symbolische bevrijdingsvuur aanvankelijk in een stormlamp en later aan een fakkel. Onderweg lieten lopers en publiek op bijna twintig plaatsen een vredesduif los.
 

Lezing

PERSBERICHT
 
Uithuizen, 3 mei 2017
 
Geslaagde lezing over bevrijding van Groningen
 
In een goed gevulde Mariakerk in Uithuizermeeden lieten gisteravond ongeveer vijfenzeventig mensen zich door de Groninger oorlogshistoricus Joël Stoppels het verhaal van de bevrijding van Groningen na de Tweede Wereldoorlog vertellen. De lezing was georganiseerd door Loopgroep Eemsmond Runners uit Uithuizermeeden.
 

Pagina's

De Eemsmondloop 2017 werd mede mogelijk gemaakt door:

Landjuweel aardappelen Scherer Gevoel voor wonen Taxi UVO touringcar
Autobedrijf Sietsema Koop Straal- en Coatingbedrijf Buikema Schildersbedrijf
Veldman Bouwbedrijf Jasper Scholtens Timmerwerken Autobedrijf Den Hartogh
H. Pilon Assurantiekantoor Zijlstra Sport Kantoor Vreugdenhil
Coop Verstraete supermarkt Architect Nienhuis Sikkema Bouw
Cafetaria Coralie Boogtools Eemshaven Tandartsenpraktijk Uithuizen
Lentemaheerd Autobedrijf Harry Kremer Nico Transport
Accountantskantoor Spijk B.V. Aannemersbedrijf Sietsema Makelaardij-hypotheken&assurantie Poort & Woltjer
De Splinter Tuinhoutcentrum en blokhutspecialist Goudgewas Visrestaurant- Kegelbanen tGemeentehuis Usquert
Lourens Landbouwmechanisatie Gemeente Eemsmond 100% fit Accuservice Lijnema
Prevent IVG   Woortman Elektrotechniek